Lichtgele schil, geel vlees, ronde ovale vorm.
Hele jaar verkrijgbaar.
Vastkokend.
Kook, bak, frituur.
Alpha
Lichtgele schil, geel vlees, ronde ovale vorm.
Maart tot augustus.
Bloemig tot vastkokend.
Worden als Malta's geïmporteerd. Speciale asperge aardappel.
Bildstar
Rode, gladde schil, geel tot donkergeel vlees.
September tot mei.
Bloemig tot vastkokend.
Kook, bak.
Bintje
Lichtgele schil, geel vlees, gladde vorm.
Augustus t/m juni.
Bloemig tot vastkokend.
Speciaal frituur, ook bak.
Crosne of Japanse andoorn
Klein, langwerpig met ringen, wit/lichtgele kleur.
Maart tot oktober.
Stevig.
Goed te bewaren mits niet uitdrogen.
Voor gebruik wassen of borstelen.
Kan rauw verwerkt worden, maar beter kort koken bakken of frituren.
Doré
Bruingele schil, lichtgeel vlees, rond-ovale vorm.
Juni tot oktober.
Redelijk bloemig, valt uit elkaar.
Kook.
Eersteling
Gele/roodgele schil, lichtgeel vlees, lang ovalen vorm.
Mei t/m september.
Redelijkstevig, redelijke smaak.
Kook, salades.
Eigenheimermof Borger
Lichtgele ruwe schil, lichtgeel vlees, ovale onregelmatige vorm.
Juli t/m mei.
Zeer bloemig tot afkokend.
Puree.
Gloria
Gladde gele schil, geel vlees, lang ovalen vorm.
Juni tot oktober.
Vastkokend.
Bak.
Irene
Rode schil, geel vlees, ronde vorm.
September tot juni.
Zeer bloemig.
Kook en puree.
Krieltjes
Gele schil, geel vlees, klein en rond.
Hele jaar door.
Vastkokend.
Verschillende rassen.
Bak.
Lady Christl
Bruingele schil, geel vlees, ronde vorm.
Hele jaar door.
Vastkokend.
Speciale, heerlijke smaak.
Lekkerlander
Bruingele schil, geel vlees, ronde vorm.
September tot juni.
Bloemig.
Kook, puree.
Nicola
Gele schil, geel vlees, lang ovalen vorm.
Juni tot Oktober.
Vastkokend.
Bak, frituur.
Roseval
Rode schil, geel vlees, lang ovalen vorm.
Hele jaar door.
Vastkokend.
Speciale delicate smaak, duurdere soort.
Truffelaardappel
Donkere paarsachtige schil, lichtpaars vlees, lang ovalen vorm.
November tot half april.
Vastkokend.
Speciale delicate smaak, duurdere soort.
Zoete aardappel of bataat
Gele tot rode knol. Lang ovalen vorm.
Hele jaar door.
Vastkokend.
Koken, stomen, pureren, bakken, frituren.
Zoet van smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten